Állandóan kutatjuk azt a valakit, vagy valamit ami kiegészít bennünket. Szomjazunk a romantikára, a szerelemre… a kalandra. Számunkra mindezeket jelenti eme gyönyörű pécsi borvidék, melybe már réges rég beleszerettük.
A hős Zrínyi városának szomszédságában, 13 hektáros terület szőlőtőkéi adják számunkra a lehetőséget, hogy megalkossuk a legszebb borokat, melyekből büszkén megkínájuk Önt is, ha tiszteletét teszi nálunk.

A jó bor egy jutalom. A természet ajándéka a türelemért, a törődésért, az elhivatottságért. A borásznak nem az oklevél, vagy a palackra akasztott érem a legnagyobb öröm, hanem az évek, mely alatt a bor megszületik.  Palackjainkban szenvedély van, melyet megkostolva rabul ejti az Ebner borok zamata, legyen jó egy testes Pinot Noir-ról melyet a legszabb alkalom mellé nyitott fel, vagy a könnyed rosé-ról, amit egy kellemes nyár-esti társalgás miatt nyitunk fel. 

Pincészet

Dél-Magyarországon, Szigetvártól nem messze, Mozsgó határában terül el a pincészet, melyen 13 hektáron szőlőt, és úgyszintén 13 hektáron pedig almát termesztünk. 1999-ben szerettünk bele ebbe a vadregényes baranyai tájba és első szőlőtőkém elültetése is ehhez a területhez köthető. Mivel én borász családból származom, ezért annak idején úgy gondoltam, hogy igazán remek helyszíne lehet ez egy kis hobby-borászatnak, itt tökéletesen tudok hódolni egyik kedvenc elfoglaltságomnak, a bor készítésnek. Ahogy telt az idő, egy több területet sikerült vásárolnom, melyből kinőtte magát az Ebner Pincészet.

A vörös szőlő kizárólag hagyományos technológiával kerül feldolgozásra. A szőlőszem a bogyózóból közvetlenül a nyitott, lapos nemesacél erjesztő kádba esik, szivattyú nélkül. Itt történik a cefre erjesztése. A cefre-kalapot naponta többször kézi csömöszölő fával lenyomják. Két-három hét erjesztés után máris fejthető a fiatal bor a barrique-hordóba, melyben minimum 15 hónap érlelés következik. Borainkra az elegancia, a kifinomultság és a harmonikus ízvilág jellemző.

A fehér szőlő ellentétben a vörössel, a legmodernebb technológiával kerül feldolgozásra. A szőlő a bogyózás után a prés be kerül, ahol fajtától függően áztatva van. Ez azért szükséges, hogy a lehető legtöbb aroma maradjon a préslében. A présből a must acéltartályba kerül, ott erjed tovább. Az acéltartályok hűthető-fűthető berendezéssel vannak ellátva, hogy a must ne melegedjen vagy hűljön túl, különben az illatveszteség jelentős lenne. Ezzel az eljárással illatos, gyümölcsös fehér és rosé bort kapunk.

Standard boraink

“Borzongás”

Száraz, fehér
gyöngyözőbor
2018.

Tramini

Édes fehérbor
2018.

 

Rozé

Száraz,
rozé bor
2018.

“Idill”

Száraz, Pinot Noir vörösbor
2018.

Merlot

Száraz, vörösbor
2018.

Standard boraink

“Borzongás”

Száraz, fehér
gyöngyözőbor
2018.

Rozé

Száraz,
rozé bor
2018.

“Idill”

Száraz, Pinot Noir vörösbor
2018.

Merlot

Száraz, vörösbor
2018.

Prémium boraink

Cabernet Franc

Száraz vörösbor
2017.

Cabernet Sauvignon

Száraz vörösbor
2017.

“Hisztis”

Száraz, Pinot Noir vörösbor
2017.

 

Prémium boraink

Cabernet Franc

Száraz vörösbor
2017.

Cabernet Sauvignon

Száraz vörösbor
2017.

“Hisztis”

Száraz, Pinot Noir vörösbor
2018.

Borkülönlegesség

Syrah

Száraz vörösbor
2017.

Borkülönlegesség

Syrah

Száraz vörösbor
2017.

Borvásárlás

Borászatunkon felül az ország számos pontján lehetőségük van Ebner borokat vásárolni. Hivatalos viszonteladó partnerünk Koncsik Zoltán, akit a +36 70 311 7062 telefonszámon érnek el és ő tud pontos tájékoztatást adni, hogy melyik az Önökhöz legközelebb eső borszaküzlet, ahol az Ebner Pincészet borait árusítják.

Elkészült a Barrique hordó tárolónk

Tovább